— Deelnemers

De deelnemers aan dit evenement hebben als doel om u te voorzien van infomaties over de systemen die zij vertegenwoordigen. Alle merken die hier aanwezig zijn hebben een uitstekende service en support te bieden op hun systemen.

Roco / Fleischmann

Het Z21 digitale systeem is momenteel razend populair. Het kenmerkt zich door de toepassing van moderne technieken en een hoog Plug-and-Play gehalte!

Vertegenwoordiging door ModellEisenbahn GmbH
www.z21.eu

Dinamo / OC32

Het hybride systeem Dinamo is wellicht het meest unieke systeem welke we u aan kunnen bieden. Door zijn blokgestuurde opzet is het mogeijk om zowel analoge- als digitale treinen te laten rijden.

Vertegenwoordiging door VPEB
www.vpeb.nl

Märklin / Trix

De Central Station is vooral bij w-Rail rijders een populaire keuze, Dankzij de slimme toepassingen van MFX en een combinatie van gebruiksgemak een belangrijke troef!

Vertegenwoordiging door De Kleine Benelux
www.marklin.nl

ESU

Dit merk kent een grote groep aan trouwe fans, en met de EcoS 2 als vlaggenschip is dat ook zeker niet vreemd. Een alleskunner met een groot gebruiksgemak.

Vertegenwoordiging door Train Service Danckeart
www.loksound.nl

PIKO

Dit merk is momenteel enorm populair om zijn prijs/kwaliteit verhouding. Mooi betaalbare gedetailleerde modellen voor zowel 2- als 3-Rail.

Vertegenwoordiging door Scaletrading
www.piko.de

DTS

DTS is het handelsnaam van Domburg Train Support welke in samenwerking met Vincent Bogers handige en innovatieve oplossingen produceren voor talloze oplossingen

Vertegenwoordiging door DTS
www.domburgtrainsupport.nl

MCC autobesturing

U heeft vast wel gehoord van het Faller Car System. Het MCC systeem laat andere systemen ver achter zich door de toepassing van digitale techniek in de voertuigen.

Vertegenwoordiging door MCC ModelCarParts
www.mcc-modelcarparts.nl

BidiB

Een alternatief besturingsysteem op basis van DCC en RailCom. Een slimme oplossing waarbij het gemak van communicatie en stabiliteit in een ander daglicht gezet wordt.

Vertegenwoordiging door Jeroen Balkema Modelspoortechniek
www.bidib.org

Rautenhaus

Met rautenhaus digitaal® en het RMX7-systeem bieden wij u een complete oplossing voor het aansturen van uw modelspoor baan met de volgende dataformaten DCC, Selectrix2 en Selectrix aan!

Vertegenwoordiging door Rokon
www.rokon.info

iTrain

Het meest populaire softwareprogramma van dit moment. Gebaseerd op Java en multiplatform is het wereldwijd het meest groeiende product als het komt op het automatiseren.

Vertegenwoordiging door Jeroen Balkema Modelspoortechniek
www.berros.eu

— Modelspoorbanen

Om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met de digitale techniek, hebben we ook een aantal modelspoorbanen uitgenodigd op het evenement.

Auteur: John Siemons

John's Valley (N-UK)

Het baantje is geïnspireerd op het baanplan ‘Gum Stump & Snowshoe’. Dit baanplan was niet te groot en aangezien het niet mijn bedoeling was een grote baan te bouwen, precies wat ik zocht.
De baan is opgebouwd uit 2 modules van 100x30cm, inclusief achterwand en frieslijst.
De gebruikte railmateriaal is Peco code 55, aangestuurd via Dinamo Plug & Play.
Alle wissels worden aangestuurd via de OC32 d.m.v. servo’s.
De huizen zijn bijna allemaal van Metcalfe, hier en daar aangepast naar mijn wensen. Deze huizen zijn gemaakt van een mix tussen karton en papier. Alles voorzien van interieurs en apart geschakelde interieurverlichting welke wordt aangestuurd via de OC32’s in iTrain.
Rollend materieel is allemaal Brits N-gauge in schaal 1:148. Vooral uit tijdperk 4/5 (1948 – 1966), wat inhoudt dat het een mix is van diesel en stoom tractie.

Klik hier voor het bouwverslag


PRIMEUR !!!
Nog nooit eerder vertoond op een evenement

Auteur: Alwin de Hoon

Gzva - Kamp Rijen (N)


Verhaal van de baan:

Gzva - Kamp Rijen is gebaseerd op het werkelijke kamp Rijen, of officieel Gilze Vijf Eiken Aansluiting geheten raccordement van de Koninklijke Landmacht in Rijen.

Tot 2015 lag dit raccordement aan de Broodbaan in de gemeente Gilze-Rijen. Hier werden met name oefeningen gehouden met treinstellen door de speciale eenheden van de krijgsmacht, maar ook goederenoverslag, zoals containers met munitie en (pantser)voertuigen tbv missies. Het raccordement bestaat uit een kort stamlijntje dwars door een bos- en heide gebied waarbij het spoor dwars door dichtbegroeide bosgrond ligt. Daarna splitst het zich voorbij de poort uit in 3 opstelsporen. Op de baan is een oefening te zien met een trein, rijdt een MCC gestuurde vrachtwagen rond. De Marechaussee sluit de weg af, wanneer een trein de weg kruist en de poorten sluiten en openen zich automatisch. Alles aangestuurd met DINAMO en iTrain.

Afmetingen: lengte: 2,25 mtr breedte 50 cm. hoogte 1.20mtr
Besturing: DINAMO incl. handregelaar (!), MCC en iTrain


PRIMEUR !!!
Nog nooit eerder vertoond op een evenement

Auteur: Marco Berfelo

Tandradbaan Halleberg (H0)


Project Halleberg is ontstaan vanuit een grapje voor een kerstbaantje.

Wat eerst een analoge pendelbaan zou werden werd een digitale door i-Train gestuurde pendel tandradbaan.

Het baantje is 185Lx70BX70H en er rijden enkel oude gedigitaliseerde H0 Fleischmann tandradloks.

Onder de baan zit een schaduw station zodat er wat afwisseling in het rijdend materieel is.

De wissels, worden met servo's gestuurd en er zijn zelfs werkende seinen aanwezig.


PRIMEUR !!!
Nog nooit eerder vertoond op een evenement

Auteur: Marc Rijkhals

Graspop mini meeting (H0)


Een indrukwekkend bouwwerk met meer dan 3500 poppetjes in schaal 1:87. Met veel interactieve onderdelen waaruit het publiek kan kiezen. En dat allemaal aangestuurd wordt door diverse robotica technieken als Arduino’s en Raspberry-Pi’s.

Denk aan, springend publiek, liveoptredens dat te zien is op schermen, verwerkt in het podium. Digitale vertrekborden voor de bussen en op het perron, reclame borden. En wat dacht u van 90% getekend en 3D geprinte scenery.